הריון - מתי ולמה עלי לפנות לאוסטאופת

אישה בהריון עוברת שינויים רבים במהלך המסע לקראת לידה. שינויים אלו יכולים להיות יציבה, הורמונלית, רגשית, פונקציונלית או אפילו שינוי פשוט בסוג הנעליים שאתה עכשיו מצדיק בשמחה לנעול.

כל חוויה של הריון היא שונה ולכן גישה אוסטאופתית להריון תמיד תהיה מותאמת לאם, לתינוקה ולמצב הווייתה הנוכחי.

גישה אוסטאופתית היא לתמוך בגוף דרך השינויים שלו ולטפל בכל כאב, כאב או הגבלה שעלולים להתעורר. אוסטאופתים מכירים בכך שמבנה הגוף ותפקוד הגוף מסתמכים באופן אינטימי זה על זה ולכן הטיפול מתמקד בשמירה על איזון דרך הגוף, במיוחד האגן, וגם בשמירה על חופש המפרקים, הרצועות והשרירים כדי שהגוף יוכל להיות מסוגל. לבצע את היכולת הרגילה שלו ככל האפשר.

כמה תלונות נפוצות במהלך ההריון מוסברות להלן. אלה יכולים להתעורר עקב גורמים מכניים והורמונליים כאחד.

צלעות וגב עליון מתאמצים

כדי לפנות מקום לעובר הגדל, תוכן הבטן מוזז כלפי מעלה והחוצה. זה יכול לדחוף ישירות אל הצלעות וגם גורם ללחץ על שריר הסרעפת. הסרעפת היא שריר גדול בצורת כיפה, הנצמד לעמוד השדרה המותני (גב תחתון) ולשש צלעות תחתונות, והוא השריר העיקרי האחראי על הנשימה (ראה בלוג קודם). זה יכול להוביל לכאבי צלעות או גב ו/או קוצר נשימה, במיוחד בהמשך ההריון. הטיפול האוסטאופתי כאן נועד להגדיל את טווחי התנועה של הצלעות והגב ולשחרר את הסרעפת והשרירים הבין צלעיים.

צַרֶבֶת

צרבת היא גם תלונה נפוצה בהריון. זה יכול להתרחש מסיבות מכניות והורמונליות. לחץ שנדחף כלפי מעלה כנגד הסרעפת והקיבה עלול לגרום ללחץ על הסוגר של הקיבה. באופן דומה, משתחרר הורמון הנקרא פרוגסטרון אשר גורם להרפיה של השריר הזה. זה יכול להוביל לעלייה של תוכן הקיבה לתוך הוושט ולגרום לצרבת וריפלוקס.

כאב אגן

שינויים ביציבה מתפתחים ככל שהתינוק גדל, וגורמים למרכז הכובד של האישה לנוע קדימה ובכך עשוי לדרוש יותר מהשרירים כדי לשלוט בצורה נאותה ביציבה, בהליכה או בתנועות תפקודיות אחרות.

הגוף גם משחרר הורמון שנקרא רלקסין, שגורם לרצועות בגוף להתגמש ורפויות יותר לקראת הלידה. חשוב לזכור שזו תופעה טבעית וטיפול ופעילות גופנית צריכים להיות סביב תמיכה בשינוי הזה ולאו דווקא מנסים לנטרל אותו.

כאב חגורת אגן (PGP) הוא כאב של המפרקים, הרצועות או השרירים, המרכיבים את חגורת האגן. האגן מורכב שכן הוא החיבור בין הרגליים לפלג הגוף העליון, הוא מאפשר תנועה גסה וגם יציבות. כאב יכול להופיע בחלק האחורי דרך מפרקי העצה, בחלק הקדמי דרך ה-symphysis pubis, וגם באזורי הקוקסיקס, הגב התחתון, המפשעה או הירך. הן השינויים המכניים והן ההורמונליים המשפיעים על האגן עלולים להוביל ללחץ מוגזם וכאב הוא לרוב אינדיקציה לכך שהגוף אינו מתמודד כראוי עם השינויים. אוסטאופתים מעריכים מגבלות וחוסר איזון דרך האגן והאזורים הקשורים אליו. חשוב מאוד שהאגן של האישה יהיה מאוזן וללא הגבלות כדי לתמוך בשינוי במתח המכני וההורמונלי שעליו לעבור. תחשוב על זה כמו להתכונן לאירוע ספורטיבי - גוף נייד ונטול כאבים בדרך כלל יהיה נוח יותר ויתפקד טוב יותר!

PGP לאחר לידה יכול להתרחש לעתים קרובות עקב מגבלות קיימות דרך האגן, שחרור מתמשך של רלקסין במהלך הנקה, וגם הלחצים והעומס, המופעלים על האגן ושרירי רצפת האגן במהלך הלידה.

התעלה הקרפלית

במהלך ההריון, אישה חווה אצירת נוזלים מוגברת בכל הגוף. זה קורה ברמה התאית, וניתן לראות אותו בדרכים שונות. תסמונת התעלה הקרפלית מתרחשת כאשר נוזלים נאספים סביב פרק ​​כף היד ומפעילים לחץ על העצב המדיאני, שיורד אל היד. התסמינים כוללים חוסר תחושה ועקצוץ באגודל ובשלוש האצבעות האמצעיות, נפיחות גלויה וחולשה פוטנציאלית של היד במיוחד לאחיזה. זה בדרך כלל נפתר כמה עשים לאחר הלידה כאשר רמות הנוזל מתכווננות מחדש. טיפול אוסטאופתי מקדם את זרימת הדם וניקוז הנוזלים של פרק כף היד, הזרוע ויעריך גם את חגורת הצוואר והכתפיים כדי לטפל בכל גורם סיבתי אחר.

כפות רגליים נפוחות

גורמים שונים תורמים לנפיחות בכף הרגל והקרסול במהלך ההריון. כפי שפורט לעיל, אגירת נוזלים המתרחשת במהלך ההריון עלולה להוביל לנפיחות ברגליים. כמו כן, הרחם הגדל שלך מפעיל לחץ על הבטן ועל הוורידים הגדולים של הגוף, מה שיכול לשנות את חזרת הדם ללב שלך. אוסטאופתים יטפלו באגן, בגב התחתון ובגפה התחתונה לכל הגבלה כדי לעודד זרימת דם וניקוז נוזלים.

כל הריון הוא שונה ולכן כל תוכנית ניהול צריכה להיות מותאמת לפרט. טיפולים אוסטאופתיים מעודדים הן לגישות סימפטומטיות והן לגישות מניעתיות - להקל על הכאב, לתמוך בגוף בשינויים שלו, ולהכין את היולדת ללידה

Previous
Previous

מה זה אוסטאופתיה בשבילי....כרגע...

Next
Next

לידה וילדים